Liefdevolle recensie Dick Wortel over krankzinnig kantoorkompas

In het tijdschrift Neerlandia van de Vereniging voor Nederlands-Vlaamse samenwerking verscheen een mooie en liefdevolle recensie van Dick Wortel over ons Krankzinnig kantoorkompas. Mooi dat de recensie vooral ingaat op de filosofische uitleiding van het boek. Te koop bij boekhandel de Omslag Delft, Boekhandel Douwes Den Haag, iedere lokale boekhandel en uiteraard bij onze uitgeverij Uitgeverij Passage.

Het krankzinnig kantoorkompas is een hilarisch boek met tekeningen en beschrijvingen van de meest absurde kantoortaal. En passant krijgt u er ook nog eens bijna honderd krankzinnige kantoortips bij. Daarmee kunt u straks iedere change challenge probleemloos over het weekend tillen. Wat heet: over de komende tien jaar!

Serieus slotwoord met taalfilosofische gedachten

Het slotwoord van het boek is echter serieus van toon. Aan de hand van de gedachten van taalfilosofen en linguïsten beschrijven we niet alleen het doel en functie van kantoortaal, maar ook de maatschappelijke achtergrond. Uiteraard geven we aan de hand van die theorieën ook handvatten om voor eens en altijd die kantoortaal uit te faseren – of, zoals ze bij het ministerie van VWS zeggen: te de-implementeren. We zijn oprecht verheugd dat Dick Wortel ons nawoord zo liefdevol heeft besproken.

Leuk sinterklaascadeau

Een leuk boek om te kopen. Maar ook om te geven, met sinterklaas bijvoorbeeld. Zorg er dan wel voor dat uw bijbehorend gedicht is geschreven door een Chief Story Teller – die werken bij mbo-scholen, weten we. En als u misselijk wordt van die kantoortaal, geeft niet, bij de overheid hebben ze namelijk heuse Chief Nursing Officers in dienst.