Lancering krankzinnig kantoorkwartet op 14 december

Iedereen verafschuwt kantoortaal. Toch verdwijnt dat jargon maar niet uit de vergaderkamers. Tijd om dat te veranderen. Daarom presenteren we op 14 december om 15.00 uur in boekhandel Douwes aan de Herengracht 60 in Den Haag het krankzinnig kantoorkwartet.

Het krankzinnig kantoorkwartet beschrijft de ergste kantoortermen. Iedereen herkent de woorden wel. Ze zijn dagelijks in kantoortuinen, vergaderzalen en meetings te horen. Van ‘Stip op de horizon’ tot ‘iemand in zijn kracht zetten’, van ‘brown paper sessies’ tot ‘deliverables die moeten passen in de nieuwe architectuurstructuur’. Juist die herkenning maakt het spel erg leuk om te spelen.

De illustraties en beschrijvingen zetten de spelers ook tot nadenken aan. Op de website www.krankzinnigkantoorkwartet.nl zijn diverse speltips te vinden, waarmee organisaties en teams kritisch naar hun eigen manier van werken kunnen kijken. Bijvoorbeeld naar hun eigen taalgebruik. Of naar de wijze waarop ze hun plannen maken. Betekent ‘anderen in hun kracht zetten’ eigenlijk niets anders dan dat het management gewoon van bovenaf bepaalt wat anderen moeten doen? Kantoortaal verhult soms een hele andere werkelijkheid.

Het kwartet is ontwikkeld door Mark de Koning en Marcel de Jong. In hun werk komen zij bijna iedere dag in aanraking met kantoortaal. Hun verbazing en soms ergernis over die dwaze taal hebben ze omgezet in het krankzinnig kantoorkwartet. Mark de Koning is consultant, tekenaar en eigenaar van De Koning – organisatie, creativiteit & ontwikkeling. Marcel de Jong is schrijver, journalist bij het AD, communicatieadviseur en eigenaar van DJC Communicatie.