Krankzinnig kantoorkompas op longlist Managementboek van het jaar 2023

Het krankzinnig kantoorkompas staat op de longlist van het Managemenboek van het jaar 2023. De jury noemt ons boek: “Hilarisch. Gewoon als tussendoortje. Als dit ergens op een koffietafel zou liggen vlak voor een bespreking, zou men de lezer hardop horen lachen. Hartstikke leuk en bevrijdend.” Uiteraard zijn we blij met de nominatie – en ook wat verbaasd. Want als ons boek íets op de hak neemt, is het wel managementtheorie en -taal.

We strijden met 47 deftige andere managementboeken om de titel Managementboek van het jaar. Op dinsdag 7 maart wordt de shortlist van 5 boeken bekend gemaakt. Donderdagavond 20 april maakt managementboek.nl de winnaar bekend op het Managementboekengala, waarvoor we ook uitgenodigd zijn. Uiteraard zullen we dan het DNA van onze core business – het lean en mean uitfaseren van managementtaal – op de juiste wijze laten landen. Met hulp van de helicopterview van de Chief Storyteller hebben we onze aanvliegroute naar deze stip op de horizon in ieder geval goed gepinpoint op onze routekaart.

Hilarische uitleg kantoortaal

Het boek Krankzinnig Kantoorkompas is uitgegeven door Uitgeverij Passage. Het behandelt alle kantoortermen waar de gemiddelde Nederlander die maar geen handen en voeten kan geven aan agile werken geweldige uitslag van krijgt. Zo leer je dat de ombuigingsoperatie er toch maar mooi voor gezorgd heeft dat de high potentials die iteratieve dwarsverbanden in een continue performance dialoog kunnen uittekenen.

Handige krankzinnige kantoortips

Het mooie is dat de lezer ook handige krankzinnige kantoortips krijgt. Zo leer je hoe je een masterplan niet alleen over het weekend heentilt, maar over de komende tien jaar. Je krijgt het advies over hoe je de nieuwe Chief Nurse Officer van het Ministerie van VWS zo snel mogelijk doorsluist naar de stroom van in hun kracht gezette teamplayers. En uiteraard kom je te weten hoe dat transitieproces nooit meer gerevitaliseerd kan worden.

Serieus slotwoord met taalfilosofische gedachten

Het slotwoord van het boek is echter serieus van toon. Aan de hand van de gedachten van taalfilosofen en linguïsten beschrijven we niet alleen het doel en functie van kantoortaal, maar ook de maatschappelijke achtergrond. Uiteraard geven we aan de hand van die theorieën ook handvatten om voor eens en altijd die kantoortaal uit te faseren – of, zoals ze bij het ministerie van VWS zeggen: te de-implementeren.

Masterplan voor een bestseller

De jury bepaalt de shortlist. Stemmen op ons is dus niet mogelijk. Maar jij kunt ons wel helpen het krankzinnig kantoorkompas (toch een mooie deliverable) tot bestseller te maken. Hoe meer mensen het boek kopen, hoe groter de kans dat we van die krankzinnige kantoortaal afkomen. Zo word jij niet alleen een product owner met een can-do mentaliteit, maar ook de mogelijkmaker van een gerevitaliseerd changeproces. Het boek is te koop bij alle goede boekhandels. En uiteraard bij managementboek.nlUitgeverij PassageBoekhandel de Omslag en Boekhandel Douwes.