Lachen om kantoortaal en de taal bij thuiswerken? Het kan in het Kranktzinnig kantoorkompas, dat in november bij Uitgeverij Passage verschijnt. Een boek waarin je beschrijvingen leest van de meest verschrikkelijke kantoortaal. Maar je krijgt ook tips hoe die managers en Chief Storytellers kunt overbluffen met nog meer lean en mean kantoortaal.
Zit u al bovenop de realisatie van die eeuwige stip op de horizon? Waarschijnlijk wel. U bent de hele dag bezig met afvinken, uitrollen en levelen. Zo bent u namelijk volledig in control. Daarbij focust u zich op de manier waarop uw organisatie in de wedstrijd zit. Dat doet u uiteraard altijd agile. Dat betekent niet dat u schiet op de stukken – of de Chief Storyteller, hoe graag u dat ook zou willen. Nee, u kiest tijdens de meetings voor de performance dialoog waarin u al sparrend zoekt naar het DNA van de organisatie – de Why, u weet wel.
Verdwaald tijdens customer journey?
Maar u merkt dat u steeds minder in staat bent om de transformatie van het veranderproces te finetunen. En tijdens het zoomen staat u steeds op mute. Uw handjes worden tijdens het teamsen niet gezien. Geef het maar toe: u bent gewoon verdwaald tijdens de customer journey.
Transformeer u opnieuw tot gamechanger!
Met dit krankzinnig kantoorkompas kunt u weer de juiste piketpaaltjes slaan. Op iedere pagina krijgt u een krankzinnige kantoortip waarmee u de transformatie van uw organisatie kunt kantelen. Ingewikkeld? Welnee! Zeg halverwege de meeting dat het tijd wordt om de break-out sessie naar voren te halen zodat iedereen geconnect kan worden met de gezamenlijke purpose. Straks bent u weer de scrummaster die verbindend vermogen kan realiseren!
Uitleg gebruik kantoortaal
Met dit boek leert u ook nog eens keer om anderen in hun kracht te zetten. We leggen namelijk ook uit waarom mensen kantoortaal gebruiken. Wat de functie ervan is. Wat het zegt over de sociale werkelijkheid waarin mensen leven. Een holistische visie dus waarin het geheel meer is dan de som der delen – precies wat die consultant altijd zegt. Hij is straks overbodig. Want met de handvatten in dit boek kunt u er straks zélf voor zorgen dat één plus één geen twee is, maar drie, of wellicht zelfs vier. Zo transformeert u de stip op de horizon tot dat grote verbindende masterplan.